Ароматерапевтичен масаж

Ароматерапевтичният масаж е вид мануален масаж, при който комбинация от масажни техники се прилага по частите на тялото със специфично масажно масло от етерични и базови масла. То се приготвя според индивидуалните нужди на клиента, като се отчита моментното му физическо и психоемоционално състояние. Преди масажа се попълва кратка ароматерапевтична анкетна карта относно общото здравословно състояние на клиента, за да се подберат подходящите за него/нея етерични масла и да се установят евентуални противопоказания.

Ароматерапевтичният масаж е комбинация от шведски (на меките тъкани), шиацу, невромускулен, рефлексотерапевтичен масаж. Той е бавен и ритмичен, с плавни, дълбоки движения. Значително по-нежен и деликатен е от класическия или китайския масаж с акупресура и в същото време е дълбок и силно ефикасен за отпускане на напрегнати мускули, спазми и техните болезнени симптоми. Оказва също така мощен лимфодренажен ефект. Отпуска нервната система. Лекува чрез стимулиране на нервните корени, рефлексните точки, меридианите и акупунктурните точки.

Чрез ароматерапевтичния масаж се постига най-общо:

  • релаксация и премахване на стреса, подобряване на съня;
  • облекчение на физически или психоемоционален проблем;
  • укрепване на организма и засилване на имунната система;
  • детоксикация и отслабване и т.н.

По време на масажа етеричните масла проникват през кожата, навлизат в кръвоносната система и оказват силно терапевтично въздействие. Масажът отвежда етеричните масла до онези области от тялото, където те са най-необходими.

Контактът на етеричните масла с нервните окончания в кожата предизвиква незабавна реакция на нервната система и в резултат се постига бърз ефект на дълбока релаксация и намаляване на напрежението още по време на процедурата.

Масажът продължава 90 минути.

Антицелулитен моделиращ масаж

Антицелулитният моделиращ масаж се прилага на цялото тяло и подобно на ароматерапевтичния, също се извършва със специално предназначена смес от етерични и базови масла. Този масаж е лек, нетравмиращ, действа релаксиращо и отпускащо, за разлика от класическия антицелулитен масаж. С него се постигат следните ползи:

  • Активира се лимфния поток, за да могат шлаката и отпадните вещества, както и излишното натрупване на вода и мазнини, по-бързо да се освободят и изведат от организма;
  • Ускорява се клетъчната обмяна на веществата, в това число и образуването на опорната субстанция на колагена, което дава възможност да укрепне съединителната тъкан;
  • Активира се обмяната на веществата – набъбналите мастни клетки на целулитната тъкан по-скоро да се свият;
  • Стимулира се кръвообращението – добре снабдените с кръв тъкани се хранят по-добре.
  • В резултат се постига чувствително подобрение на състоянието на кожата, видимо намаляване и изчезване на целулита, стягане и намаляване на обиколката на бедрата и ханша.

Масажът продължава 60 минути.

За повече информация и запазване на час за масаж: 089 9168961.