Казвам се Пролетина и етеричните масла са моята голяма лична и професионална страст.

Когато преди 15 години открих за себе си лечебната сила, скрита в ароматните растения, и разбрах колко е лесно да поддържам здравето на семейството си без лекарства, когато видях как чрез ароматерапията се променя животът на всички ни към повече лекота – тогава взех решение да го предам и на другите. Така започна пътят ми на ароматерапевт и преподавател.

След едногодишното ми обучение по холистична и естетична ароматерапия и ароматерапевтичен масаж в София през 2010 г., последваха допълнителни курсове, обучения и семинари в чужбина. Промених изцяло професионалния си път и се посветих на ароматерапията с огромна страст. С годините се убедих, че да поддържам физическото и емоционалното си здраве чрез етеричните масла е нещо повече от лечебно изкуство – то се превърна в начин на живот.

Ароматерапевтичният масаж ми откри чудесата, които прави лечебното докосване, съчетано с ароматните масла, и повлече след себе си и други терапии. През годините се появиха точните учители, от които усвоих два прекрасни аюрведични масажа и тайландския масаж, докоснах се и до необятното море на традиционната китайска медицина. Така попаднах на моя път и всеки ден е дар, защото завършва с огромно удовлетворение и благодарност, че с работата си допринасям, променям, помагам.

Пожелах да споделя опита си с етеричните масла, натрупан през годините. Не можех да запазя само за себе си знанията за невероятните възможности на ароматерапията за лечение на тялото, ума и душата. За мен се превърна в кауза да разказвам, насочвам, показвам колко е ценно да разчитаме на ароматните растения, за да останем здрави, енергични и да поддържаме висок дух.

Моят опит като преподавател

От 2013 г. до сега водя обучения по ароматерапия, най-напред като инструктор по ароматерапевтичен масаж към школата на Любов Петрова, а по-късно и като самостоятелен преподавател по теория и практика на ароматерапията. През годините разработих и провеждах различни курсове и семинари по ароматерапия, в София и други градове, с практическа насоченост. Ето отзиви на мои ученици и курсисти.

Моето обучение

2010 – Холистична и естетична ароматерапия и ароматерапевтичен масаж с преподавател Любов Петрова – Любава, София

2015 – Химия и фармакология на етеричните масла, The Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy, с преподавател Робърт Тисеран, Лондон, Великобритания

2015-2016 – Етеричните масла и кожата, Tisserand Institute, Великобритания

2019 – Ароматна медицина, The School for Aromatic Studies, САЩ

Допълнителни квалификации

2013 Аюрведична грижа за кожата, с преподавател Dr. Wakde (Dr Wakde’s Natural Health Clinic London), София

2015 Моделиращ антицелулитен масаж, София

2015-2016 Китайска медицина – I ниво и Китайска медицина и психология, Академия „Ханлин“, София

2016 Козметика, Академия за професионално обучение „Белисима“, София

2016 Женски аюрведичен масаж, с преподавател д-р Таруна Сандживани (Индия), София

2017 Аюрведа йога масаж, с преподавател д-р Таруна Сандживани (Индия), София

2018-2019 Тайландски масаж, I и II ниво, към Държавно училище по тайландски масаж в Чанг Май – Тайланд, с преподавател Калин Ненков, София