Казвам се Пролетина и етеричните масла са моята голяма лична и професионална страст.

Открих лечебната им сила за себе си и близките ми преди повече от тринадесет години, търсейки ефективна алтернатива на конвенционалните лекарства.

След едногодишното ми обучение по холистична и естетическа ароматерапия и ароматерапевтичен масаж в София през 2010 г. последваха допълнителни курсове, обучения и семинари в чужбина. Смених изцяло посоката в професионалното си развитие и се посветих на ароматерапията с огромна страст. С годините се убедих, че да поддържам физическото и емоционалното си здраве чрез етеричните масла е нещо повече от лечебно изкуство – то се превърна в начин на живот.

Ароматерапевтичният масаж ми откри чудесата, които прави лечебното докосване, съчетано с ароматните масла, и повлече след себе си и други терапии. През годините се появиха точните учители, от които усвоих два прекрасни аюрведични масажа и тайландския масаж, докоснах се и до необятното море на китайската традиционна медицина. Така попаднах на моя път и всеки ден е вълшебство, защото завършва с огромно удовлетворение и благодарност, че мога да бъда полезна по най-добрия за мен начин.

Поисках също да споделя и опита си с етеричните масла през годините и така се роди идеята да започна да преподавам и да провеждам семинари и обучения по ароматерапия и ароматерапевтичен масаж. Нямаше как да запазя само за себе си знанията за невероятните възможности на ароматерапията за лечение на тялото, ума и душата. За мен се превърна в кауза да разказвам, насочвам, показвам колко е ценно да имаме толкова силен съюзник в лицето на ароматерапията в стремежа си да останем здрави, енергични и да поддържаме висок дух.

Моят опит като преподавател:

От 2013 г. до сега водя обучения по ароматерапия, най-напред като инструктор по ароматерапевтичен масаж към школата на Любов Петрова, а по-късно и като самостоятелен преподавател по теория и практика на ароматерапията. През годините разработих и провеждах различни семинари по ароматерапия, в София и Пловдив, с практическа насоченост. Ето отзиви на мои ученици и курсисти.

Моето обучение

2010 – едногодишен курс по холистична и естетична ароматерапия и ароматерапевтичен масаж с преподавател Любов Петрова – Любава, София

2015 – обучение по химия и фармакология на етеричните масла, The Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy, с преподавател Робърт Тисеран, Лондон, Великобритания

2015-2016 – дистанционно обучение „Етеричните масла и кожата“ към Tisserand Institute, Великобритания

2019 – дистанционно обучение по Медицинска ароматерапия към The School for Aromatic Studies, САЩ

Допълнителни квалификации

2013 курс по аюрведична грижа за кожата, с преподавател Dr. Wakde (Dr Wakde’s Natural Health Clinic London), София

2015 курс по моделиращ антицелулитен масаж, София

2015-2016 обучение по Китайска медицина – I ниво и Китайска медицина и психология към Академия „Ханлин“, София

2016 обучение по козметика, основен курс, Академия за професионално обучение „Белисима“, София

2016 обучение в Женски аюрведичен масаж, с преподавател д-р Таруна Сандживани (Индия), София

2017 обучение в Аюрведа йога масаж, с преподавател д-р Таруна Сандживани (Индия), София

2018-2019 Тайландски масаж, I и II ниво, към Държавно училище по тайландски масаж в Чанг Май – Тайланд, с преподавател Калин Ненков, София