Има цял един дял от ароматерапията, където не етеричните масла са главните актьори на ароматната сцена. На фокус там са ХИДРОЛАТИТЕ – ароматните води, които се получават чрез същия процес на извличане, както и етеричните масла, но обикновено стоят незаслужено в тяхната сянка. Заслужават да им се отдаде нужното внимание, защото са също толкова мощни средства за въздействие върху тялото, психиката и ума!

Наричат ги още хидрозоли или флорални води. Вероятно вече ги познавате в лицето на българската розова вода – хидролатът от маслодайната роза дамасцена и по-малката сестра на богатото на аромати и въздействия розово масло. От всяко друго растение, ароматно или не, можем да получим хидролат и той носи много от чертите и характера на самото растение.

хидролати

Съдържат много малко количество етерично масло, но са доста богати на други съставки с ценно лечебно действие. Нежни и деликатни са като аромат, в сравнение с етеричните си събратя, но в същото време имат забележителен терапевтичен ефект. Заради своята деликатност и неагресивен характер, хидролатите се прилагат без никакви рискове от чувствителни групи хора, като бебета и малки деца, хора със свръхчувствителна кожа или непоносимост към етерични масла. Могат да помогнат в онези места от човешкото тяло, където  етеричните масла са неприложими или рисковани за употреба, като например очите и лигавиците. Приемат се и вътрешно при храносмилателни проблеми и най-различни други състояния.

Решили сме да ги поставим под светлината на прожекторите и да покажем прекрасните им качества и ползи. Това ще се случи на уебинар, посветен изцяло на тази „по-нежна ароматерапия“.

Очаквайте го през месец май. Ето и съдържанието му:

  • Какво представляват хидролатите?
  • Как се получават, какво съдържат и по какво се различават от етеричните масла?
  • От какво зависи качеството им?
  • Как се съхраняват и каква е трайността им?
  • Как се използват и какви са техните предимства?
  • Какви са по-фините им въздействия (енергийна хидротерапия)
  • Детайлно разглеждане на свойствата и приложенията на най-често използваните хидролати: лавандула, роза, мускатна салвия, римска и немска лайка, безсмъртниче, маточина, смрадлика, мента, бял равнец, исоп, мащерка, розмарин и др. Ще обърнем специално внимание именно на тези, които се произвеждат в България и могат лесно да се намерят.

Уебинарът е с продължителност 6 учебни часа и ще се проведе през виртуалната учебна платформа на Българска академия „Ароматерапия“. Той е под формата на предварително подготвени видео-записи, които всички участници ще получат на 10-ти май, а на 17 май, от 9:30 часа ще направим онлайн среща през zoom, на която ще дискутираме по темата на курса и ще отговорим на всички възникнали въпроси. Дискусионната среща също ще бъде записана. Стойността на курса е 210 лв. Достъпът до видео-записите е с продължителност 12 месеца.

Събитието не е обвързано с реклама или продажба на продукти за ароматерапия и е изцяло с учебна цел!

За да се включите в уебинара или ако имате нужда от допълнителна информация, позвънете на тел. 089 9168961 или напишете съобщение тук.

ПРОЛЕТИНА