Нов курс по ароматерапия ще започне на 13 септември 2023г. и ще продължи до 22 ноември 2023г.

Каква е формата на обучението: Курсът е дистанционен и се провежда чрез виртуалната учебна платформа на Българска академия „Ароматерапия“. Там се намират всички учебни материали, видео-записите на уроците, както и линкът за zoom срещите.

Как се осъществява обучението: Всяка сряда участниците в курса получават запис на един от десетте урока, всеки от които е с продължителност 5 учебни часа. След седмица (всяка сряда от 9:30 часа) провеждаме среща през zoom, за да обсъдим урока и отговорим на възникнали въпроси. Достъпът до записите на уроците не е ограничен във времето.

В рамките на курса ще се проведе и една присъствена среща в София, чиято цел са обонятелни упражнения и запознаване с ароматите на най-различни етерични масла. Датата на тази среща се определя допълнително, като се вземат предвид възможностите на участниците в курса.

ПРОГРАМА НА КУРСА:

13 септември 2023 / 9:30: Първа среща за запознаване, през zoom

Тема 1: Въведение в ароматерапията

Основни понятия. Кои са ароматните растения. Какво представляват етеричните масла и каква е биологичната им роля. История на ароматерапията. Области на приложение на етеричните масла. Фитотерапия и ароматерапия. Видове ароматерапия. Какво е въздействието на етеричните масла на физическо, психо-емоционално и ментално ниво. Холистичното разбиране за ароматерапията. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от лавандула и чаено дърво.

20 септември 2023 / Тема 2: Извличане на етерични масла и други екстракти от ароматни растения

Технологии за извличане на етеричните масла. Други екстракти от ароматни растения (абсолю, конкрет, СО2 екстракти, хидрозоли). Съхранение и срок на годност. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мускатна салвия, портокал, мандарина, нероли, индрише.

27 септември 2023 / Тема 3: Състав, качество и чистота на етеричните масла

Химичен състав на етеричните масла, хемотипове. Критерии и стандарти за качество. Анализ на чистота на етеричните масла. Автентичност и фалшифициране. Как да избираме и купуваме качествени етерични масла. Органолептична оценка. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мащерка и розмарин.

4 октомври 2023 / Тема 4: Употреба и дозиране

Методи за приложение на етеричните масла. Изчисление на концентрацията при употреба и дозиране. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от римска лайка, немска лайка, евкалипт, мента, лимон.

11 октомври 2023 / Тема 5: Безопасност, риск и противопоказания

Безопасна употреба на етеричните масла. Токсичност. Рискови групи. Неблагоприятни реакции при употреба. Специфични противопоказания за конкретни масла. Лекарствени взаимодействия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от бор, грейпфрут, кедър, кипарис, хвойна, тамян.

18 октомври 2023 / Тема 6: Етеричните масла и човешкото тяло

Пътища за проникване на етеричните масла в човешкия организъм, пътят на етеричните масла през тялото и органите. Как работи обонянието. Психоароматерапия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от иланг иланг, жасмин, ветивер, маточина, бергамот.

25 октомври 2023 / Тема 7: Базовите масла в ароматерапията

Какво представляват. Свойства, състав и съхранение. Извличане и качество. Разглеждане на най-често използваните в ароматерапията базови масла – характеристики, терапевтични и козметични свойства. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от босилек, джинджифил, кардамон, кориандър, черен пипер.

1 ноември 2023 / Тема 8: Съчетаване на етеричните масла

Общи насоки за избор и съчетаване на етеричните масла в индивидуални ароматерапевтични рецепти. Подходи и техники за комбиниране. Синергия в ароматерапията. Морфологичен подход. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от петигрен, резене, смирна.

8 ноември 2023 / Тема 9: Ароматерапия и имунна система

Етерични масла и имунна система. Етеричните масла и патогенните микроорганизми. Влияние на психо-емоционалното състояние върху имунната система. Подсилване на имунитета чрез ароматерапия. Приложение на етеричните масла при леки физически неразположения. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от ниаули, майорана, исоп, цитронела.

15 ноември 2023 / Тема 10: Козметична ароматерапия

Приложение на етеричните, базовите масла и хидролатите в ежедневните грижи за здрава и красива кожа. Козметични свойства на маслата и хидролатите. Специфично приложение на маслата при различните типове кожа и кожни състояния. Примерни рецепти. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от пачули, сандалово дърво, палмароза, роза.

22 ноември 2023 Последна среща за въпроси и отговори

Всички етерични масла се разглеждат и в светлината на техните по-фини въздействия според философията на традиционната китайска медицина.

Участието в курса по ароматерапия е на стойност 890 лв. Можете да ползвате 20% отстъпка при ранно записване и плащане до 12 юли 2023г – 712 лв.

След завършване на дистанционния курс по ароматерапия, за желаещите ще се проведе и обучение по ароматерапевтичен масаж, в присъствена форма, в гр. София. Курсът по масаж е с продължителност 3 или 4 дни, в зависимост от броя на участниците. Датите на провеждането му се уточняват допълнително.

При желание за придобиване на удостоверение за завършено обучение по ароматерапия и ароматерапевтичен масаж курсистите се явяват на изпит, който обхваща както теоретичната част на курса, така и практическата (ароматерапевтичния масаж). Удостоверението се издава от лицензиран към НАПОО учебен център.

За повече подробности, пишете или позвънете: 0899 168961.

ПРОЛЕТИНА