На 14 февруари 2023 г. ще започне нов, основен курс по ароматерапия. Той ще се провежда дистанционно, всеки вторник от 9:30 до 13:00 часа, в продължение на десет седмици.

Учебните сесии се провеждат през zoom в реално време и се записват. Към всяко онлайн занимание курсистите получават подробни учебни материали, вкл. презентацията на урока, както и неограничен във времето достъп до видео-записите на уроците. Заниманията започват и завършват с дискусии – време за въпроси и отговори.

Курсът се провежда през удобната учебна платформа на Българска академия „Ароматерапия“ learn.aroma-academy.bg/. Там се намират всички учебни материали към курса, видео-записите от онлайн уроците, както и линкът за zoom срещите.

В рамките на курса ще се проведе и един присъствен урок, в гр. София – нашият обонятелен практикум, по време на който курсистите ще имат възможност се запознаят с ароматите на над 100 вида етерични масла.

ПРОГРАМА НА КУРСА:

14 февруари 2023 / Тема 1: Въведение в ароматерапията

Основни понятия. Кои са ароматните растения. Какво представляват етеричните масла и каква е биологичната им роля. История на ароматерапията. Области на приложение на етеричните масла. Фитотерапия и ароматерапия. Видове ароматерапия. Какво е въздействието на етеричните масла на физическо, психо-емоционално и ментално ниво. Холистичното разбиране за ароматерапията. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от лавандула и чаено дърво.

21 февруари 2023 / Тема 2: Извличане на етерични масла и други екстракти от ароматни растения

Технологии за извличане на етеричните масла. Други екстракти от ароматни растения (абсолю, конкрет, СО2 екстракти, хидрозоли). Съхранение и срок на годност. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мускатна салвия, портокал, мандарина, нероли, индрише.

28 февруари 2023 / Тема 3: Състав, качество и чистота на етеричните масла

Химичен състав на етеричните масла, хемотипове. Критерии и стандарти за качество. Анализ на чистота на етеричните масла. Автентичност и фалшифициране. Как да избираме и купуваме качествени етерични масла. Органолептична оценка. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мащерка и розмарин.

7 март 2023 / Тема 4: Употреба и дозиране

Методи за приложение на етеричните масла. Изчисление на концентрацията при употреба и дозиране. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от римска лайка, немска лайка, евкалипт, мента, лимон.

14 март 2023 / Тема 5: Безопасност, риск и противопоказания

Безопасна употреба на етеричните масла. Токсичност. Рискови групи. Неблагоприятни реакции при употреба. Специфични противопоказания за конкретни масла. Лекарствени взаимодействия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от бор, грейпфрут, кедър, кипарис, хвойна, тамян.

21 март 2023 / Тема 6: Етеричните масла и човешкото тяло

Пътища за проникване на етеричните масла в човешкия организъм, пътят на етеричните масла през тялото и органите. Как работи обонянието. Психоароматерапия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от иланг иланг, жасмин, ветивер, маточина, бергамот.

28 март 2023 / Тема 7: Базовите масла в ароматерапията

Какво представляват. Свойства, състав и съхранение. Извличане и качество. Разглеждане на най-често използваните в ароматерапията базови масла – характеристики, терапевтични и козметични свойства. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от босилек, джинджифил, кардамон, кориандър, черен пипер.

4 април 2023 / Тема 8: Съчетаване на етеричните масла

Общи насоки за избор и съчетаване на етеричните масла в индивидуални ароматерапевтични рецепти. Подходи и техники за комбиниране. Синергия в ароматерапията. Морфологичен подход. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от петигрен, резене, смирна.

11 април 2023 / Тема 9: Ароматерапия и имунна система

Етерични масла и имунна система. Етеричните масла и патогенните микроорганизми. Влияние на психо-емоционалното състояние върху имунната система. Подсилване на имунитета чрез ароматерапия. Приложение на етеричните масла при леки физически неразположения. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от ниаули, майорана, палмароза, исоп, цитронела.

18 април 2023 / Тема 10: Козметична ароматерапия

Приложение на етеричните, базовите масла и хидролатите в ежедневните грижи за здрава и красива кожа. Козметични свойства на маслата и хидролатите. Специфично приложение на маслата при различните типове кожа и кожни състояния. Примерни рецепти. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от пачули, сандалово дърво, роза.

Всички етерични масла се разглеждат и в светлината на тяхната енергетика според концепцията за петте елемента в традиционната китайска медицина.

 

Участието в курса по ароматерапия е на стойност 890 лв. Получавате 20% отстъпка при ранно записване и плащане до 4 февруари 2023г: 712 лв.

След завършване на дистанционния курс, за желаещите курсисти ще се проведе и обучение по ароматерапевтичен масаж, в присъствена форма, в гр. София. Курсът по масаж е с продължителност 3 или 4 дни, в зависимост от броя на участниците. Датите на провеждането му се уточняват допълнително.

При желание за придобиване на удостоверение за завършено обучение по ароматерапия и ароматерапевтичен масаж курсистите се явяват на изпит, който обхваща както теоретичната част на курса, така и практическата (ароматерапевтичния масаж). Удостоверението се издава от лицензиран към НАПОО учебен център.

За повече подробности, пишете или позвънете: 0899 168961.

ПРОЛЕТИНА