На 26 ноември 2022 г. започва нов, основен курс по ароматерапия. Той ще се провежда всяка събота от 10:00 до 13:30 часа, в продължение на десет седмици.

Учебните сесии се провеждат през zoom в реално време и се записват. Към всяко онлайн занимание курсистите получават подробни учебни материали, вкл. презентацията на урока, както и достъп до видео-записите. Заниманията започват и завършват с време за въпроси и отговори.

В рамките на курса ще се проведе и един присъствен урок, в гр. София – нашият обонятелен практикум, по време на който курсистите ще имат възможност се запознаят с ароматите на над 100 вида етерични масла.

ПРОГРАМА НА КУРСА:

26 ноември 2022 / Тема 1: Въведение в ароматерапията

Основни понятия. Кои са ароматните растения. Какво представляват етеричните масла и каква е биологичната им роля. История на ароматерапията. Области на приложение на етеричните масла. Фитотерапия и ароматерапия. Видове ароматерапия. Какво е въздействието на етеричните масла на физическо, психо-емоционално и ментално ниво. Холистичното разбиране за ароматерапията. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от лавандула и чаено дърво.

3 декември 2022 / Тема 2: Извличане на етерични масла и други екстракти от ароматни растения

Технологии за извличане на етеричните масла. Други екстракти от ароматни растения (абсолю, конкрет, СО2 екстракти, хидрозоли). Съхранение и срок на годност. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мускатна салвия, портокал, мандарина, нероли, индрише.

10 декември 2022 / Тема 3: Състав, качество и чистота на етеричните масла

Химичен състав на етеричните масла, хемотипове. Критерии и стандарти за качество. Анализ на чистота на етеричните масла. Автентичност и фалшифициране. Как да избираме и купуваме качествени етерични масла. Органолептична оценка. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мащерка и розмарин.

17 декември 2022 / Тема 4: Употреба и дозиране

Методи за приложение на етеричните масла. Изчисление на концентрацията при употреба и дозиране. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от римска лайка, немска лайка, евкалипт, мента, лимон.

7 януари 2023 / Тема 5: Безопасност, риск и противопоказания

Безопасна употреба на етеричните масла. Токсичност. Рискови групи. Неблагоприятни реакции при употреба. Специфични противопоказания за конкретни масла. Лекарствени взаимодействия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от бор, грейпфрут, кедър, кипарис, хвойна, тамян.

14 януари 2023 / Тема 6: Етеричните масла и човешкото тяло

Пътища за проникване на етеричните масла в човешкия организъм, пътят на етеричните масла през тялото и органите. Как работи обонянието. Психо-ароматерапия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от иланг иланг, жасмин, ветивер, маточина, бергамот.

21 януари 2023 / Тема 7: Базовите масла в ароматерапията

Какво представляват. Свойства, състав и съхранение. Извличане и качество. Разглеждане на най-често използваните в ароматерапията базови масла – характеристики, терапевтични и козметични свойства. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от босилек, джинджифил, кардамон, кориандър, черен пипер.

28 януари 2023 / Тема 8: Съчетаване на етеричните масла

Общи насоки за избор и съчетаване на етеричните масла в индивидуални ароматерапевтични рецепти. Подходи и техники за комбиниране. Синергия в ароматерапията. Морфологичен подход. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от петигрен, резене, смирна.

4 февруари 2023 / Тема 9: Ароматерапия и имунна система

Етерични масла и имунна система. Етеричните масла и патогенните микроорганизми. Влияние на психо-емоционалното състояние върху имунната система. Подсилване на имунитета чрез ароматерапия. Приложение на етеричните масла при леки физически неразположения. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от нияули, исоп, палмароза, цитронела.

11 февруари 2023 / Тема 10: Козметична ароматерапия

Приложение на етеричните, базовите масла и хидролатите в ежедневните грижи за здрава и красива кожа. Козметични свойства на маслата и хидролатите. Специфично приложение на маслата при различните типове кожа и кожни състояния. Примерни рецепти. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от пачули, сандалово дърво, роза, майорана.

Курсът ще се провежда през учебната платформа на Българска академия „Ароматерапия“ https://learn.aroma-academy.bg/. Там се намират всички учебни материали към курса, видео-записите от онлайн уроците, както и линкът за zoom срещите.

Цена за участие в курса: 890 лв.

  • Отстъпка за ранно записване и плащане до 11 ноември 2022г. – 20 %: 712 лв.
  • Отстъпка за ранно записване и плащане до 18 ноември 2022г. – 10 %: цена – 800 лв.

След завършване на дистанционния курс, за желаещите ще се проведе и допълнително обучение по ароматерапевтичен масаж, в присъствена форма, в гр. София. Курсът по масаж е с продължителност 3 или 4 дни, в зависимост от броя на участниците. Датите на провеждането му се уточняват допълнително.

При желание за придобиване на удостоверение за завършено обучение по ароматерапия и ароматерапевтичен масаж курсистите се явяват на изпит, който обхваща както теоретичната част на курса, така и практическата (по ароматерапевтичен масаж). Удостоверението се издава от лицензиран към НАПОО учебен център.

За повече подробности, пишете или позвънете: 0899 168961.

ПРОЛЕТИНА