Започва новата учебна година и в училището по ароматерапия!

На 11 октомври 2022 стартираме с нов онлайн курс. Той ще се провежда всеки вторник от 9:30 до 13:00 часа, в продължение на десет седмици.

Учебните сесии се провеждат през zoom в реално време и се записват. Към всяко онлайн занимание са осигурени детайлни учебни материали, вкл. презентация на урока. Заниманията започват и завършват с време за въпроси и отговори. В рамките на курса ще се проведе и един присъствен урок – обонятелен практикум.

Курсът е обновен с ново съдържание – етеричните масла се разглеждат и в светлината на тяхната енергетика според принципите на традиционната китайска медицина.

ПРОГРАМА НА КУРСА:

Тема 1: Въведение в ароматерапията

Основни понятия. Кои са ароматните растения. Какво представляват етеричните масла и каква е биологичната им роля. История на ароматерапията. Области на приложение на етеричните масла. Фитотерапия и ароматерапия. Видове ароматерапия. Какво е въздействието на етеричните масла на физическо, психо-емоционално и ментално ниво. Холистичното разбиране за ароматерапията. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от лавандула и чаено дърво.

Тема 2: Извличане на етерични масла и други екстракти от ароматни растения

Технологии за извличане на етеричните масла. Други екстракти от ароматни растения (абсолю, конкрет, СО2 екстракти, хидрозоли). Съхранение и срок на годност. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мускатна салвия, портокал, мандарина, нероли, индрише.

Тема 3: Състав, качество и чистота на етеричните масла

Химичен състав на етеричните масла, хемотипове. Критерии и стандарти за качество. Анализ на чистота на етеричните масла. Автентичност и фалшифициране. Как да избираме и купуваме качествени етерични масла. Органолептична оценка. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от мащерка и розмарин.

Тема 4: Употреба и дозиране

Методи за приложение на етеричните масла. Изчисление на концентрацията при употреба и дозиране. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от римска лайка, немска лайка, евкалипт, мента, лимон.

Тема 5: Безопасност, риск и противопоказания

Безопасна употреба на етеричните масла. Токсичност. Рискови групи. Неблагоприятни реакции при употреба. Специфични противопоказания за конкретни масла. Лекарствени взаимодействия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от бор, грейпфрут, кедър, кипарис, хвойна, тамян.

Тема 6: Етеричните масла и човешкото тяло

Пътища за проникване на етеричните масла в човешкия организъм, пътят на етеричните масла през тялото и органите. Как работи обонянието. Психо-ароматерапия. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от иланг иланг, жасмин, ветивер, маточина, бергамот.

Тема 7: Базовите масла в ароматерапията

Какво представляват. Свойства, състав и съхранение. Извличане и качество. Разглеждане на най-често използваните в ароматерапията базови масла – характеристики, терапевтични и козметични свойства. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от босилек, джинджифил, кардамон, кориандър, черен пипер.

Тема 8: Съчетаване на етеричните масла

Общи насоки за избор и съчетаване на етеричните масла в индивидуални ароматерапевтични рецепти. Подходи и техники за комбиниране. Синергия в ароматерапията. Морфологичен подход. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от петигрен, резене, смирна.

Тема 9: Ароматерапия и имунна система

Етерични масла и имунна система. Етеричните масла и патогенните микроорганизми. Влияние на психоемоционалното състояние върху имунната система. Подсилване на имунитета чрез ароматерапия. Приложение на етеричните масла при леки физически неразположения. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от нияули, исоп, палмароза, цитронела.

Тема 10: Козметична ароматерапия

Приложение на етеричните, базовите масла и хидролатите в ежедневните грижи за здрава и красива кожа. Козметични свойства на маслата и хидролатите. Специфично приложение на маслата при различните типове кожа и кожни състояния. Примерни рецепти. Детайлно разглеждане на характеристиките, терапевтичните свойства и приложения на етеричните масла от пачули, сандалово дърво, роза, майорана.

Цена за участие в курса: 890 лв.

Отстъпки за ранно записване:

  • При записване и плащане до 20 септември: 712 лв.
  • При записване и плащане от 21 до 30 септември: 800 лв.

След завършване на дистанционния курс по ароматерапия ще се проведе и обучение по ароматерапевтичен масаж, в присъствена форма, в София. Курсът по масаж е с продължителност 4 дни, като датите на провеждането му се уточняват допълнително.

При желание за придобиване на удостоверение за завършено обучение по ароматерапия и ароматерапевтичен масаж курсистите се явяват на изпит. Удостоверението се издава от лицензиран към НАПОО учебен център.

За записване и повече подробности, позвънете: 0899 168961.

ПРОЛЕТИНА