На 2 август 2021 г., след неколкомесечна работа, подплатена с много ентусиазъм, бял свят видя един дълго-обмислян проект. Той беше вдъхновен от желанието ни в аптеките, наред с конвенционалните лекарства, да се предлагат и терапевтични продукти с етерични масла. Все по-голямо е търсенето на различни, по-натурални средства за лечение и профилактика, а в това отношение ароматерапията предлага огромни възможности.

Христина Христова, сертифициран ароматерапевт и член на Международната асоциация на ароматерапевтите, е другото лице зад проекта и вдъхновител на начинанието ни. Двете с нея съставихме рецептите за първите 18 терапевтични продукта, насочени към най-често срещаните състояния: стрес и безсъние, респираторни оплаквания, мускулно-ставни неразположения, също грижа за кожата, дентално здраве, репеленти за комари и кърлежи.

Рецептите са резултат от дългогодишната ни практика, с доказани резултати при употреба и висок терапевтичен ефект. Съставът им е максимално изчистен – съдържат само етерични и базови масла и флорални води. Концентрацията на етеричните масла е внимателно обмислена, за да гарантираме тяхната безопасност и в същото време висока ефективност.

Намерихме аптека с разрешение за екстемпорални лекарствени форми, която прегърна нашата идея: „Део Воленте“ в гр. София (бул. Христо Ботев 145). Заедно с Ралица Маркова, магистър-фармацевт и собственик на „Део Воленте“, подбрахме най-висококачествени суровини – етерични, базови масла, флорални води, потърсихме красиви и практични опаковки, помислихме за аранжирането и визуалното представяне на новата ароматерапевтична серия в аптеката.

И ето че продуктите АROMAMEDICA са вече факт! Могат да бъдат поръчани в „Део Воленте“ всеки ден и се изготвят от фармацевтите на място – свежи, без съдържание на консерванти, освободени и от всякакви синтетични съставки. Сред тях има терапевтични масла, мехлеми и гелове, персонални инхалатори, води за устна хигиена, разтвори за компрес, рол-они, спрейове, дори комплект „арома-аптечка за път“.