16 февруари 2020 г. (неделя), 14:00-18:00 часа

Нищо в света не е по-ценно за нас от здравето на децата ни. От една страна разчитаме на лекарите и постиженията на съвременната медицина. Но от друга, има моменти, в които помощта на личния лекар не е достъпна – децата ни събуждат през нощта, защото им е лошо или нещо ги боли, или не можем достатъчно бързо да стигнем до лекаря. В такива случаи с етеричните масла можем бързо да се справим със ситуацията или поне да облекчим състоянието на детето, докато дойде помощ. Това ни дава усещане за увереност и спокойствие, че като родители разполагаме с начин да окажем на децата си спешна помощ при нужда.

Ароматерапията предлага една по-естествена алтернатива за лечение и профилактика, която не противоречи на конвенционалната медицина. Но за разлика от лекарствата, етеричните масла нямат странични ефекти, при правилна употреба. С тях можем да поддържаме децата си здрави по един по-щадящ, природосъобразен и в същото време високоефективен начин.

Какво ще научите на този курс:

  • Какво представляват етеричните масла и какво е въздействието им върху нашето физическо, емоционално и ментално здраве
  • Как да ги подбираме и съхраняваме правилно
  • Защо са безопасна алтернатива на лекарствата и могат ли да се използват едновременно с тях
  • Можем ли да ги използваме за профилактика
  • Кои са основните правила за безопасната им употреба
  • Кои са най-често използваните и безопасни етерични масла в детска възраст
  • Как и в какво да разреждаме етеричните масла, за да приготвяме подходящи за децата смеси за ароматерапия у дома
  • От коя възраст можем да започнем да използваме етерични масла при бебетата и малките деца
  • Конкретни съвети и рецепти с етерични масла при най-различни здравословни неразположения в детската възраст – настинки, кашлици, възпалено гърло, хрема, повишена температура, болки, храносмилателни смущения, повърхностни наранявания и изгаряния, кожни проблеми, неспокоен сън, безпокойство и свръхактивност, липса на концентрация и много други.

Ароматна работилница: В края на курса всеки участник ще направи своя индивидуална смес от етерични и базови масла, която да занесе у дома. Ще работим с висок клас масла, предназначени за професионална употреба. Ще разгледаме и помиришем между 15 и 20 различни етерични масла, които имат отношение към темата – техните специфични терапевтични свойства, аромат и въздействие върху тялото и психиката.

Ще получите подробни материали по темата – рецепти, полезни съвети, таблици и схеми и ще имате възможност да зададете и получите отговор на конкретни въпроси.

Дата: 16 февруари 2020 г. (неделя), 14:00 – 18:00 часа

Място: Арт център Нео Гея, гр. София, ул. „Александър фон Хумболт” 35

Необходимо е предварително записване, най-късно до 14 февруари. Местата са ограничени.

За допълнителна информация: 089 9168961

В този кратък курс споделям много от своя личен опит – щастлива майка съм на две здрави деца, които лекувам с методите на ароматерапията. В днешно време все повече родители се насочват към етеричните масла, в търсене на алтернативи на съвременните лекарства – заради това, че са разочаровани от неефективността на някои медикаменти или от страничните им ефекти. Така направих и аз след раждането на първото ми дете преди повече от тринадесет години. Тогава за първи път открих силата на ароматните масла, които наред с билките и някои хранителни добавки, постепенно изместиха всички обичайни лекарства в домашната ни аптечка. Далеч съм от твърдението, че етеричните масла са панацея – те вероятно няма да се справят с абсолютно всяка ситуация, с която се сблъскваме като родители. Но истината е, че могат да направят повече отколкото си представяме.