25 януари 2020 г. (събота), 13:00 – 17:30 часа

От баланса на хормоните в женското тяло зависи толкова много – нашето здраве, външен вид, самочувствие, настроение, либидо, сън, апетит и метаболизъм. Хормоналният баланс е колкото важен, толкова и крехък, и фактори като хроничният стрес, замърсяването или непълноценното хранене, могат лесно да го разклатят и това да се отрази чувствително на качеството ни на живот.

Хормоналните терапии, към които прибягват много жени, често допълнително влошават състоянието, крият рискове и не водят до трайни резултати. А в природните продукти много жени откриват решениe на проблемите. Малцина знаят, че етеричните масла като концентрирани растителни екстракти предлагат изключително ефективен, лесен за прилагане и много приятен начин да възстановим хормоналното си равновесие, при това без риск от странични ефекти.

Какво ще научите на този курс:

  • Кои са най-честите причини за хормоналния дисбаланс в женското тяло и как да го разпознаем
  • Какво е естрогенно доминиране и прогестеронов дефицит
  • Какво са ксеноестрогените и какво е тяхното влияние върху здравето ни
  • Какво е значението на хроничния стрес и състоянието на чревната микрофлора и черния дроб за хормоналното ни здраве
  • Какво представляват етеричните масла и как се обяснява лечебният им ефект
  • Кои етерични и базови масла въздействат благотворно на женската хормонална система
  • Как да ги използваме при състоянията, свързани с предменструалния синдром, различни нарушения на месечния цикъл и преминаването към менопаузата
  • Кои билки и хранителни добавки се препоръчват при хормонални проблеми

Ще получите много подробни материали с ценни съвети и лесно изпълними и изпробвани рецепти с етерични масла, които да прилагате у дома. Не са необходими предварителни знания или опит с етеричните масла. Ще имате възможност да зададете и получите отговор на конкретни въпроси по темата и за използването на етеричните масла. След края на курса ще знаете как да ги използвате у дома, за вас и вашите близки.

Курсът ще завърши с ароматна работилница: Всеки от участниците ще направи своя индивидуална терапевтична смес от масла. Ще работим с висок клас етерични и базови масла, предназначени за професионална употреба.

Цената за участие е 65 лв и включва всички материали за работа. Продължителността на курса е 4-4,5 астрономически часа. Този път ще се проведе в приятната и спокойна атмосфера на „Coco cafe“, ул. Бигла 58. За записване и повече информация: тел. 089 9168961.